top of page

Kuka sivuston sisältöä luo?

 

Olen Natassa Aaltonen, tutkiskeleva ja pohdiskeleva perimmäisten totuuksien etsijä. Asun Pyreneiden vuoristossa Andorrassa. Lokeroinneista ja titteleistä en välitä, mutta tärkeimmät roolini ovat seikkailija, maisemaholisti, kahden lapsen sekä kahden koiran äiti, elämänkumppani ja tahdonvoimaisesti terveyden sekasortoista dynamiikkaa tutkiva ja pohtiva terveystieteiden maisteri. Opintoni painottuvat terveyden edistämiseen, sairauksien ehkäisyyn ja terveysilmiöihin väestötasolla, biotieteistä erityisesti fysiologiaan ja genetiikkaan sekä psykologiaan. Lisäksi olen täydentänyt ymmärrystäni kehomieli- yhteydestä suorittamalla kehomieli- lääketieteen täydennyskoulutuksen Harvardin yliopistossa.

 

Erityisenä mielenkiinnon kohteena minulla on kehon ja mielen yhteys, kuinka mieli vaikuttaa kehoon tietoisella ja tiedostamattomalla tavalla, millaisilla moninaisilla tavoilla keho siirtää informaatiotaan mielen tasolle sekä kaikenkaikkiaan niitä lukemattomia ilmiöitä, jotka liittyvät ihmisen biologian ja psykologian kohtaamisiin. Pyrin ymmärtämään syvällisesti tekijöitä, joiden avulla terveydestään kiinnostuneet ihmiset voivat tehokkaimmin kohentaa terveyttään ja ennaltaehkäistä sairauksien syntymistä tutkittuun tietoon perustuvien, keho-mieli- tekniikoita hyödyntävien ja innostavien näkökulmien kautta. Olen samaan aikaan lähes kaikkea epäilevä ja kaikkea mahdollisena pitävä. Menetelmissäni korostan oman terveys- ja hyvinvointihallinnoinnin tärkeyttä. Haluan inspiroida ihmisiä huomaamaan, kuinka paljon terveyttä ja olotilaa voi ohjelmoida haluamakseen, syyllistämättä itseään tai näännyttämällä itseään erilaisilla pikaratkaisuihin tähtäävillä ja itseinhoa ruokkivilla pakkokeinoilla. Korostan sitä, että harva meistä on kokonaisuudessaan keskiarvo, joten yksi malli ei todellakaan sovi kaikille. Tästä syystä kannustan ihmisiä kehittämään joustavaa, havainnoivaa ja avointa mieltä sekä intuition johdattelemaa kriittistä ajattelua, näiden lisäksi keskittymään tiedostavammin omaan tekemiseen ja olemiseen.

 

Koskaan en vapaaehtoisesti luovu patikoinnista merenrannoilla tai korkeilla vuorilla, meditaatiosta, monipuolisesta liikunnasta, kauniista maisemista, lukemisesta ja kirjoittamisesta, ohikiitävien hetkien ihmettelystä, mielen avaruudesta, isojen ja pienten asioiden tarkkailusta, jatkuvasta uuden oppimisesta, pyrkimyksestä rohkeuteen, ystävällisyydestä, koirista, hitaista aamuista, hyvästä ruoasta, viinilasillisesta sekä täydellisestä jälkiruoka-annoksesta, mikä sinua elämässäsi liikuttaa?

 Lokakuinen päivävaellus Andorrassa 2650 m korkeudessa, kohti La Nou järveä

Oman kylän tulivuori. Lokakuinen päivävaellus Andorrassa 2650 m korkeudessa, kohti La Nou järveä

Natassa Aaltonen

Kotimaisemia marraskuussa 2023

Arista Health Oy on perustettu palvelemaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä osa-alueita vastuullisella, rohkealla sekä aina optimistissävytteisellä otteella. Lähestymme terveyttä kokonaisvaltaisesti, yksilölähtöisesti ja ensisijaisesti ennaltaehkäisevistä näkökulmista, hahmottaen terveyden dynaamisena, alati muuttuvana tilana. Kärkimissionamme on paikantaa terveyden edistämiseen sekä terveyshaittojen ehkäisemiseen liittyviä moniulotteisia määrittäjiä ja kohdistaa räätälöityvä, pääsääntöisesti digitaalisia palveluita näiden tekijöiden ydinalueille. Lisäksi haluamme osaltamme auttaa kehittämään helposti lähestyttäviä, terveydenhuollon organisaatiota tukevia ja täydentäviä terveyspalveluita, ja niiden välityksellä kasvattaa ihmisten sisäistä motivaatiota ottaa aktiivisesti ja lisääntyvästi vastuuta terveydestään ja hyvästä olostaan.

Sisältömme taustalta löytyy terveysalan kokemusta ja koulutusta yli kahdenkymmenen vuoden ajalta monipuolisista toisiaan täydentävistä tehtävistä terveydenhuollosta, terveyshallinnosta sekä suunnittelu-, kehitys- ja tutkimustehtävistä. 

bottom of page